20 de gen. 2008

MISSIÓ ARQUEOLÒGICA A ALTHIBUROS (EL KEF, TUNÍSIA)

La missió arqueològica d'Althiburos, a la provincia de El Kef, Tunísia, va arrencar el 2006 a través d'un equip pluridisciplinar constituït per membres de l'Institut Nacional de Patrimoni tunisià, la Universitat de Barcelona i l'ICAC (Institut Català d'Arqueologia Clàssica). Així mateix compta amb un tècnic de la nostra empresa durant les campanyes d'excavació d'un mes de duració i que tenen lloc anualment.

Vista lateral del Capitoli romà d'Althiburos (Finals s. II dC)

L'objectiu principal de la recerca és conèixer més a fons l'evolució de les societats autòctones que vivien en aquesta zona abans de l'arribada dels romans. Aquestes societats van donar lloc a la formació dels estats númides sota la influència cartaginesa. Es tracta, doncs, de documentar l'existència en aquest jaciment de vestigis prerromans i començar a obtenir informació sobre les formes d'ocupació del territori durant aquest mateix període.

Vista del teatre romà d'Althiburos

El projecte té, junt amb això, el clar objectiu de posar en valor el jaciment i de difondre els resultats obtinguts. És en aquest marc on Griu, Arqueologia i patrimoni, S.L. ha contribuït en major mesura a través de la creació d'un portal a internet, elaborat conjuntament amb l'AGAUR (l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca) . En aquesta pàgina web podem fer un seguiment i conèixer tots i cadascun dels detalls que conformen aquest fantàstic projecte arqueològic. Si voleu fer-hi un cop d'ull feu clic aquí.